To apply to the ESSEC's Master in Management programme, firstly, you must meet the following eligibility requirements and prepare the mandatory documents listed down below:

Pour candidater au programme ESSEC Grande Ecole - Master in Management, vous devez remplir les conditions d'éligibilité suivantes et fournir les documents listés ci-dessous :

PROGRAMMEMaster in Management (MIM) - Applying with an International DegreeESSEC Grande Ecole - Master in Management (MIM) Admission sur Titre Français

CAMPUSCergy
Singapore
Cergy
Singapour

ELIGIBILITY CRITERIA

CONDITIONS D'ELIGIBILITE

Diploma:
You are pursuing or have achieved a 3-year (non French) Bachelor's degree minimum

Age:
32 years old maximum on January 1st of
year of selection
Diplôme :
Etre titulaire ou en cours d'obtention d'un diplôme français sanctionnant un cycle d'au moins 4 années d'études après le baccalauréat et visé par le Ministère.
(maîtrise ou master 1 avec attestation du passage en M2, titre d'ingénieur diplômé, diplôme d’école supérieure de commerce, diplôme d'un institut d'études politiques, architecte DPLG, diplôme d’école vétérinaire, attestation de réussite de dernière année de pharmacie ou de médecine)

Age :
32 ans maximum le 1er janvier de l'année des épreuves de sélection

Mandatory documents to apply to the ESSEC's Master in Management programme:

Documents obligatoires pour être candidat au programme ESSEC Grande Ecole - Master in Management :

Please mind that all documents must be provided in English or French. Official translations will also have to be provided for documents in other languages.

PROGRAMME

PROGRAMME
Master in Management (MIM) - Applying with an International Degree ESSEC Grande Ecole - Master in Management (MIM) Admission sur Titre Français

ENGLISH PROFICIENCY TEST SCORE*

TEST D'ANGLAIS*

- IELTS Academic ≥ 6.5

- TOEFL iBT® (Home Edition included) ≥ 95

- Cambridge English Qualifications ≥ 175 (FCE; CAE; CPE)

- TOEIC Listening & Reading ≥ 850

- English Exemption

- IELTS Academic ≥ 6.5

- TOEFL iBT® (Home Edition inclus) ≥ 95

- Cambridge English Qualifications ≥ 175 (FCE; CAE; CPE)

- TOEIC Listening & Reading ≥ 850

Aucune dispense de score d'anglais possible

MANAGEMENT TEST SCORE*

TEST D'APTITUDE AU MANAGEMENT*
- GMAT™ (Online test included); 5-year validity
- GRE®
(Home Edition included); 5-year validity
- TAGE-MAGE
2-year validity
- CAT1-year validity

We do not require a minimum score but a competitive score is recommended.
As a reference, kindly note that students who joined the 2021 intake of the program had an average GMAT score of 698 and an average TAGE MAGE score of 362.
- GMAT™ (dont Online test); validité 5 ans
- GRE® (dont Home Edition); validité 5 ans
- TAGE-MAGEvalidité 2 ans

Nous n'exigeons pas de score minimum mais nous vous encourageons a obtenir le meilleur score possible.

À titre de référence, veuillez noter que les étudiants qui ont rejoint la promotion 2021 du programme ont obtenu un score moyen de 698 au GMAT et un score moyen de 362 au TAGE MAGE.

RESUME
CV
1 page maximum1 page maximum

MOTIVATION LETTER
LETTRE DE MOTIVATION
1 page maximum
1 page maximum

ID DOCUMENT
PIECE D’IDENTITÉ
Passport or ID card (EU citizens only - double sided)Passeport ou carte d'identité (recto/verso)

DIPLOMA
and/or
ENROLMENT CERTIFICATE

DIPLÔMES
et/ou
CERTIFICAT DE SCOLARITÉ
Authenticated copies of all accredited degrees achieved since high school.
If you are currently pursuing a higher education degree: the authenticated enrolment certificate for current academic term is required.

Important: By mid-December of your starting year at ESSEC, you will have a provide a copy (or a certificate of completion) of your final diploma.

Tout diplôme obtenu depuis le baccalauréat,

baccalauréat compris et/ou

certificat de scolarité pour l'année académique en cours

Important : Vous devrez fournir la copie (ou une attestation de réussite) du diplôme avec lequel vous avez postulé au programme au plus tard mi-décembre de votre année d'intégration.

TRANSCRIPTS /
GRADE REPORTS

(per semester or trimester)

RELEVÉS DE NOTES
Authenticated copies for all academic terms in higher education including grading system details (original international exchange programmes & repeated years included).
In chronological order.
Tous les relevés de notes depuis le baccalauréat (classes préparatoires et échanges compris) par ordre chronologique.

REFERENCE LETTERS (x2)

LETTRES DE RECOMMANDATION (x2)
- 1 Academic Referee
- 1 Professional Referee
(recommended)
- 1 Référent Académique
- 1 Référent Professionnel
(recommandé)

APPLICATION FEE

FRAIS DE CANDIDATURE
100.00€
(non-refundable)
Exemption list
180.00€
(non-remboursables)
Si exempté : Consultez la liste des exemptés de frais de candidature

*Only the listed tests will be accepted, there will be no exception.

*Seuls les tests listés seront acceptés, il n'y aura pas d'exception.